Açaí bowl

Must haves in elke keuken

Als kookfanaat heb je goeie gear nodig. Niets ergers dan met botte messen werken of een irritante snijplank van 3 bij 5 centimeter. Liever héél veel pannen en goede apparatuur, zoals een keukenmachine, standmixer en natuurlijk een oven.

Inmiddels wordt het zo erg dat als ik vakantiehuizen huur, m’n eigen messen meeneem. Als je dit herkent, laat het me weten haha!

In dit artikel vertel ik je welke must haves in eigenlijk élke keuken moeten zijn.

Goede snijplank

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een goede snijplank is echt van groot belang. Koop je beter een houten of een plastic snijplank? De meningen zijn verdeeld. Sommigen vinden een houten snijplank mooier staan (dat is het ook), maar in deze snijplank zouden bacteriën in het hout kruipen en dat is dan weer niet zo hygiënisch. Aan de andere kant, houten snijplanken zijn wel beter voor je messen.

Welke snijplank je ook hebt, grondig schoonmaken na gebruik is de boodschap. Wat ik een goede tip vind: gebruik verschillende snijplanken. Plastic gebruik ik bijvoorbeeld voor vlees en vis. Houten snijplanken voor groenten.

Messenset en bestek

Zonder goede – en vooral scherpe – messen kun je dus eigenlijk niets in de keuken. Investeer daarom in een messenset met verschillende messen, zoals een koksmes, vleesmes en een groentenmes. Koop ook een messenslijper om je mes opnieuw scherp te krijgen. Daarnaast wil je natuurlijk ook fijn bestek hebben. Een uitgebreide (je kan echt nooit te weinig hebben) bestekset die fijn in de hand ligt, vind ik net zo belangrijk.

Pannenset

Online en in gespecialiseerde winkels vind je uitgebreide pannensets. Ik heb ze sowieso in elk formaat en voor elk doeleinde. Pannen met en zonder antiaanbaklaag. Diep en ondiep. Voor braden, grillen of bakken. En ’t liefst ga je natuurlijk voor kwaliteit zodat ze lang meegaan.

Servies

Misschien past dit beter bij de eetkamer, maar ik wilde het toch even over servies hebben. Ik heb zelf een bonte verzameling. Mooie bordjes vind ik namelijk helemaal het einde. Koffie drinken uit handgemaakt aardewerk. Taartbordjes in Scandinavische kleuren. En wit voor een diner. Heb je een borrel met vrienden? Dan liever geen bordjes maar een houten serveerplank waar je grote borrelborden van maakt. Zó gezellig.

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *