chocolade ganache taart

No-bake chocolade ganache taart

Een chocolade ganache taart is toch wel de koningin aller taarten: dat glanzende chocolade laagje waar licht nonchalant wat zoutvlokken over gestrooid zijn, práchtig. Het internet staat er vol mee. Je kunt ze klein maken, in een rechthoekige vorm (jaaa wil ik ook nog) en natuurlijk een grote ronde taart.

Nu zeg ik alvast voordat je begint, het allerbeste kun je een quichevorm met losse bodem gebruik – je weet wel, met zo’n kartelrand. Ik had het zelf niet in huis, waardoor de opstaande rand toch wat minder mooi wordt.

 

Wat heb je nodig voor deze taart?

 • 250 gram ontpitte medjool dadels
 • 100 gram havermout
 • 145 gram ongezoute amandelen
 • rasp van 1 citroen
 • 3 el vloeibare honing
 • 6 el gesmolten kokosolie
 • 400 gram slagroom
 • 400 gram pure chocolade
 • een snuf grof zeezout
 • boter, om in te vetten

 

Hoe maak je een chocolade ganache taart.

Ik heb een taartvorm met een diameter van 20 cm gebruikt, het is daarom ook een vrij hoge taart geworden. Je kunt dezelfde hoeveelheid aanhouden voor een iets grotere vorm, dan wordt het wat lager. Vet de randen van de vorm goed in met boter en leg een velletje bakpapier op de bodem (dit kun je vastzetten door de rand er omheen te klikken).

We beginnen met de bodem. Neem een keukenmachine erbij en doe hier de dadels, havermout, amandelen, citroenrasp, honing en kokosolie in. Pulseer net zo lang totdat alles in kleine stukjes fijngemalen is.

Dan komen het bouwen! Neem steeds een handje van het deeg en bekleed hier de taartbodem mee door het plat te drukken. Zorg dat de zijkanten gelijk bekleed zijn met het deeg en dat alles dezelfde hoogte heeft. Zet de bodem in de ijskast wanneer je klaar bent.

Dan beginnen we met het maken van de ganache. Zet een steelpannetje op laag vuur en doe hier de slagroom in. Wanneer de eerste bubbeltjes verschijnen, zet je het vuur uit en doe je de (in stukken gebroken) pure chocolade erbij. Roer dit door met een garde totdat alle chocolade gesmolten is. Als het goed is moet je nu een vrij dikke substantie hebben. Laat dit 3 minuten afkoelen en giet het dan op de bodem.

Om een mooi egale bovenkant te krijgen, moet je niet in de weer gaan met lepels en dergelijke. Beweeg voorzichtig de ganache door de bodem schuin te houden, probeer de ganache overal gelijk te krijgen. Zet in de ijskast wederom om 2 uur te laten stollen. Strooi als laatste het zeezout er over.

 

3 reacties op “No-bake chocolade ganache taart”

 1. Roos dB schreef:

  Mega lekker, bedankt!!! Ik heb sinaasappelrasp door de chocolade gedaan, aanrader 😀
  Het is wel echt een grote hoeveelheid (omdat hij zo machtig is). Maar dan doe je er lang mee, met kleine porties 😉

 2. Marieke schreef:

  Wat een prachtige taart! Mijn vriend is helaas allergisch voor noten. Waardoor zou ik de amandelen kunnen vervangen?

  • Benine Bijleveld schreef:

   Hi Marieke, dank je wel. Ik heb even zitten denken en ik denk dat de beste methode is om er meer havermout bij te doen. Hopelijk lukt het!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *