otto volante

Review: Otto Volante in Amsterdam

Afgelopen week at ik bij hidden gem Otto Volante, wat achtbaan betekent in het Italiaans. Niet zo gek gekozen, de gerechten nemen je smaakpapillen alle kanten op. De bistro met indrukwekkend menu zit aan het einde van de Overtoom. Denk: knusse inrichting met donkerbruine tafels, een bar waar je ook aan kunt eten en een goede sfeer.

Otto Volante wordt gerund door het stel Riccardo en Odile. Riccardo komt uit Italië en heeft de laatste jaren gewerkt bij Daalder, Guts & Glory en restaurant Breda. Ook heeft hij Bar Centraal opgezet. Odile staat achter de bar en weet je alles te vertellen over de 300 natuurwijnen die op de kaart staan.

Fermenteren

Riccardo fermenteert er flink op los in de schuur achter het restaurant. Hij maakt zelf onder andere miso, kimchi, gefermenteerde radijs en pruimenlikeur. Je proeft alles weer terug in de gerechten, wat een mooie balans geeft. Elk gerecht krijgt een lichtzure ondertoon wat het een fris geheel maakt. Heerlijk.

De kaart van Otto Volante

Otto Volante is van woensdag t/m zondag open. Ze bieden à la carte gerechten en een chefs menu (keuze uit 4 of 5 gangen). Wij probeerden het chefs menu van 4 gangen, met een extra oester met kimchi vooraf. Het menu bestond uit de volgende gerechten:

Koolrabi met koolrabi blaadjes, miso en gefermenteerde radijs.
Ik wist echt niet wat ik hiervan moest verwachten, maar het was vreselijk lekker. Fijne structuren in je mond met veel frisheid. Echt wauw.

Kabeljauw met biet.
Heel bijzonder, de kabeljauw was helemaal ingerold in een soort blad en was precies goed gegaard.

Parelhoen met zacht gegaarde uitjes, morilles en bouillon.
Dit was een heel rijk gerecht, warm, comfort food en ook weer perfect gegaard.

Appel, boekweit en amazake
Het dessert was een soort cake met daarbij ijs van amazake (amazake moest ik even opzoeken: het is een Japans drankje gemaakt van rijst) en appel.

De natuurwijnen

De wijnen werden afgestemd op het gerecht dat we aten. Odile trok telkens weer wat lekkers open en liet ons proeven. Odile heeft ook nog een eigen wijnshop Winestories waar je de meeste wijnen ook kunt kopen als consument.

Adres

Otto Volante
Overtoom 534H
1054 LL Amsterdam

Geplaatst in: Geen categorie

Eén reactie op “Review: Otto Volante in Amsterdam”

  1. Marissa schreef:

    heerlijk hoe je dit beschrijft!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *