Panzanella - Toscaanse broodsalade

Panzanella – Toscaanse broodsalade

In mijn gedachten ben ik er al, zigzaggend door de Toscane in een Fiat 500. Met eindeloze heuvels, cipressen en boerderijtjes als uitzicht. Bij dit plaatje hoort (anders zouden het ook niet mijn gedachten zijn) een kleurrijk bord met puur en simpel Italiaans eten. Daarom een ultiem recept; je staat niet in een hete keuken lang te zwoegen, maar flanst deze makkelijke Panzanella zo in elkaar!

 

Wat je nodig hebt voor 4 personen
  • 3 (oude) boterhammen
  • 1,5 kilo tomaten van kwaliteit
  • 1 zak radijsjes
  • 1 venkelknol
  • basilicum
  • goede olijfolie

 

Hoe maak je de Panzanella?

Doe de boterhammen in de toaster of in de (voorverwarmde) oven, zodat ze lichtbruin en knapperig worden. Snijd vervolgens de tomaatjes, radijsjes en venkel in stukjes en doe ze in een grote kom. Wanneer het brood klaar is, snijd je deze ook in stukken en doe je in de kom bij de rest van de groenten.
Giet er nu veel olijfolie overheen, samen met een beetje peper en zout, en hussel het goed zodat het brood lekker zompig wordt.
Dien het op een mooi bord op, en maak het af met een paar basilicumblaadjes.

Geniet! – X – 

Latest posts by Bénine (see all)

2 reacties op “Panzanella – Toscaanse broodsalade”

  1. […] Panzanella Oh my god, deze Italiaanse salade is de hemel op aarde. Vooral als je de tomaatjes uit het seizoen gaat gebruiken (nog even wachten op warmere temperaturen dus). Het oude geroosterde brood maakt de salade echt het einde! […]

  2. […] Panzanella Oh my god, deze Italiaanse salade is de hemel op aarde. Vooral als je de tomaatjes uit het seizoen gaat gebruiken (nog even wachten op warmere temperaturen dus). Het oude geroosterde brood maakt de salade echt het einde! […]

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *