pasta met 'Nduja

Pasta met ‘Nduja en venkel – lichtpittig

Het was een doordeweekse avond, een uur of zes. Ik móest en zou pasta met ‘Nduja eten. Maar, waar haal je dit product precies? Dat is dus nog lang niet zo makkelijk, omdat supermarkten geen ‘Nduja verkopen. Alleen Italiaanse delicatessen zaken. En die sluiten vroeg.

Lang verhaal kort: ik at die avond geen pasta met ‘Nduja. Maar de avond erna wel én wat was het lekker! Vooral met het frisse en lichtzoete van de venkel een feestje in je mond. Al denk ik dat kinderen er misschien iets minder blij van worden vanwege de pittigheid.

En toe? Dan wil je natuurlijk een klassieke tiramisu.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 180 gram glutenvrije spaghetti
  • 100 gram ‘Nduja (te koop bij de Italiaanse deli)
  • 2 grote tenen knoflook
  • 3/4 venkel
  • 30 gram Taggiasche olijven
  • 100 gram pomodorini (kleine tomaatjes)
  • een handvol verse basilicum
  • flink wat geraspte Pecorino kaas

Hoe maak je deze pasta met ‘Nduja?

Breng alvast een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook de spaghetti vervolgens al dente.

Terwijl het water aan de kook wordt gebracht, beginnen we met het maken van de saus. Hak de ‘Nduja in stukken en hak de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie, bak hierin enkele minuten de ‘Nduja en knoflook.

Ondertussen was je de venkel en verwijder je de uiteinde. Snijd vervolgens in flinterdunne plakken, doe dit bij de ‘Nduja. Hak de olijven grof en doe ook erbij evenals pomodorini.

Laat dit alles ongeveer 10 minuten inkoken met een deksel op de pan. Roer dan de al dente pasta er doorheen en maak af met een snufje zout.

Schep de pasta op de borden en rasp er Pecorino overheen (niet te zuinig!) en strooi er wat blaadjes verse basilicum overheen. Tadaaaa!

pasta met 'Nduja

Eén reactie op “Pasta met ‘Nduja en venkel – lichtpittig”

  1. […] keer een andere pasta proberen? Maak dan deze linguine met ‘Nduja. Ook al zo’n heerlijke pasta, met nog meer […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *