Pizzette van bladerdeeg

Pizzette van bladerdeeg

Laatst heb ik een lang gesprek gehad over het koken in het algemeen. Dat mensen tegenwoordig liever hun eten “makkelijk” en “snel” willen, vooral niet al te veel gedoe is eigenlijk de kern. Een behoefte die voortkomt uit dat we eigenlijk steeds meer moeten van onszelf; een goede baan hebben, een leuke social vriendenkring, genoeg tijd voor de sportschool en daarnaast ook een goede ouder zijn. Eten staat voor sommigen daardoor niet op de eerste plaats, iets wat logisch is. Voor mijzelf probeer ik hier een balans in te vinden. Door al met goede producten te werken, voorkom je dat je troep binnen krijgt. Hiermee kun je al makkelijke en snelle gerechten bereiden. Als ik tijd heb, ga ik all out. Met liefde en zorg koken, nieuwe dingen uitproberen. Maar dat komt met name omdat ik koken leuk vind.

Dit gerechtje is voor de snelle kokers onder ons. Het is een gezondere snack dan een zak chips of voorgeproduceerde pizza en natuurlijk veel lekkerder. Overigens betekent pizzette in het Italiaans een verkleinde versie van pizza.

Wat heb je nodig voor 6 stuks?

  • 6 vierkantjes glutenvrij bladerdeeg uit de vriezer
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram verschillende tomaten
  • een bosje verse basilicum

Hoe maak je pizzette van bladerdeeg?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar en laat ontdooien.
Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een velletje bakpapier.
Doe dan de olijfolie en de ontvelde teen knoflook in een beker en zet hier de staafmixer op zodat je knoflookolie krijgt.

Wanneer de bladerdeeg ontdooid is, pak je een kwastje en smeer je de bladerdeegvelletjes in met de knoflookolie. Leg vervolgens op de bakplaat met bakpapier en zet vervolgens 8 minuten in de oven.

Ga ondertussen vast door met de tomaten. Was de tomaatjes en snijd in plakjes.
Haal na eerdergenoemde 8 minuten de bladerdeeg uit de oven en beleg met de plakjes tomaat, zet daarna de bakplaat nog 12 minuten in de oven.

Daarna knip je er verse basilicum over evenals wat versgemalen peper en zout.

Vond je de pizzette van bladerdeeg ook lekker? Laat het me dan vooral weten!

 

 

Geplaatst in: SNACKS & SALADES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *