wijnen proeven

Proeven: 3 nieuwe wijnen – betaalbaar & speciaal

Zoals het je misschien al opgevallen is, schrijf ik de laatste tijd vaker over wijn. Als je eten erg lekker vindt, is de stap naar lekkere wijnen vaak snel gemaakt. Bij mij althans. Daarom zul je naast mijn eigen recepten, ook vaker stukjes over wijn tegenkomen en hoe dat bij eten smaakt. Hopelijk vind je het leuk!

De wijnen die ik in deze blog behandel komen allemaal van Vinify. Deze online wijnhandel heeft een supermooi assortiment aan wijnen die restaurantwaardig zijn, maar dan voor thuis. En een prima prijs.

Château Cavalier Cuvée Marafiance Rosé

Bij de meeste rosé’s krijg je gelijk een ultiem zomergevoel. En ik heb die associatie vaak ook. Fijn zonnetje, lunch of borrel en laat de rosé maar komen. Deze is net wat bijzonderder dan dat. Je kunt deze Château Cavalier namelijk ook erg goed combineren met eten. Maak een mooi voorgerecht of bijzonder borrelhapje en zet deze rosé op tafel. Zelf combineerde ik het met mijn favoriete crostini met aubergine en later een salade van rucola en nectarine. Drink er een slok rosé bij en je hebt een heerlijke combinatie.

Je bestelt de rosé hier en deze zomer heeft ‘ie zelfs 25% korting.

Javier Beltrán by Rolland & Galarreta Verdejo Rueda

Een Verdejo maakt me in de zomer altijd blij. Je wilt een enigszins lichte wijn, met wat zuren, die makkelijk doordrinkt. Die goed combineert en wat een heuse allemansvriend is. Dat vind ik allemaal in deze Verdejo. Hoe ik ‘m zou omschrijven? Je proeft veel citrus (en zuren dus), rijpe perziken en nectarines. En wat ook lekker is: de smaak blijft best lang hangen in je mond. Of in wijntermen, de Verdejo heeft een lange afdronk. Combineer ‘m met bijvoorbeeld met een ceviche of deze gamba’s met pastis. Erg lekker!

Je bestelt de Verdejo hier.

Purcari Freedom Blend

Deze wijn heeft een heel bijzonder verhaal. Château Purcari ligt op de grens van Oekraïne en vangt vluchtelingen op nu tijdens deze oorlog met Rusland. De wijn is een eerbetoon aan alle mensen uit Oekraïne en daarnaast ook buitengewoon lekker. Het heeft allerlei prijzen in de wacht gesleept en scoort een 9- in De Grote Hamersma. Het is een sappige wijn, met veel fruit en lichtkruidig. Combineert goed met een stoofpotje of een lamsbout in rozemarijn. Die lamsbout moet ik nog een keer bereiden en vooral het recept opschrijven, maar voor in de tussentijd: probeer deze lasagne met Italiaans stoofvlees. Bijzonder en een goede partner van de Freedom Blend.

Je bestelt de Freedom Blend hier voor 14,95 euro.

salade van rucola met nectarine

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *