pure chocolademousse

Pure chocolademousse op z’n Siciliaans

Eigenlijk heb ik geen idee of ze deze pure chocolademousse op deze manier in Sicilië maken. Maar met lokale producten zoals Marsala uit West-Sicilië en pistachenoten uit het dorpje Bronte, kun je er niet omheen dat dit een Siciliaanse chocolademousse is. Net even wat bijzonderder dan de gewone versie.

Deze pure chocolademousse is trouwens ook echt een aanrader voor feestdagen, zoals Kerst of Oud & Nieuw!

Tip: wil jij liever chocolade gebruiken met een hoger cacao percentage? Dan is het voor de balans een goed idee om ook meer suiker toe te voegen.

Wat heb je nodig voor de pure chocolademousse? Voor 8 personen

  • 120 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 4 eieren
  • een snuf zout
  • 1,5 el suiker
  • 50 ml Marsala
  • een handjevol pistachenoten

Bereiding van chocolademousse

Begin met het smelten van de pure chocolade au bain-marie. Daarna split je de eieren. Klop de eiwitten met een snuf zout totdat ze flink stijf zijn, voeg dan de anderhalve eetlepel suiker toe en klop nog even door. Wanneer de eiwitten stijfgeklopt zijn, zet je ze weg en ga je verder met de rest.

Klop het eigeel los en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Doe de Marsala erbij en klop nog 20 seconden door. Schep voorzichtig de eiwitten door het chocolademengsel en zet de pure chocolademousse 2-3 uur in de ijskast om op te stijven.

Rooster de pistachenoten en hak ze fijn. Kort voor het serveren, strooi je de pistachenoten over de chocolademousse. Zo blijven de pistachenootjes lekker knapperig.

En, was je enthousiast over het recept en wil je nog meer soorten chocolademousse proberen? Ik heb nog wel een andere chocolademousse met een twist voor je. Heb je wel eens chocolademousse gemaakt met olijfolie? Aanrader!

Geplaatst in: DESSERTS & TAARTJES

Eén reactie op “Pure chocolademousse op z’n Siciliaans”

  1. […] zoek je nog een toet? Probeer dan deze Siciliaanse chocolademousse eens. […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *