recept ijskoffie

Het recept voor de lekkerste ijskoffie

Het maken van een ijskoffie is totaal niet lastig (al gaat die vlieger niet op in menig land in Zuid-Europa, dan is ’t opeens hogere wiskunde wat je vraagt). Je hebt een goeie shot koffie nodig, wat ijsblokjes, suiker of siroop en melk. Je kunt ’t eigenlijk geen recept voor ijskoffie noemen.

Máár: je kunt ijskoffie natuurlijk een stuk spannender maken door er een bijzondere siroop aan toe te voegen. Dat probeerde ik met deze zelfgemaakte steranijs siroop. Toegegeven: je krijgt een beetje winterse smaak, maar het is werkelijk bijzonder. Ik maakte gelijk een batch, zodat ik het aan veel toekomstige ijskoffies kan toevoegen.

Voor de koffie gebruikte ik de Colombian Emerald cups van Simon Lévelt, die kunnen dus ook in je Nespresso machine. Behalve dat ze er werkelijk prachtig uitzien, zijn ze ook extreem lekker. En dat is natuurlijk het belangrijkste.

De koffie is een premium biologische koffie en gemaakt van 100% arabicabonen, daarnaast zijn de cups 100% recyclebaar. De Colombian Emerald variant is behoorlijk krachtig en heeft ondertonen van bittere chocolade. Heerlijk als espresso om te drinken, maar gaat ook goed in je ijskoffie! Wil je liever wat anders? Ga dan een keertje langs de winkel, want je krijgt altijd een advies op maat!

Pssst: wil je ook wat lekkers bij de koffie? Snap ik. Neem een punt Basque burnt cheesecake en je kunt je geluk niet op.

Wat heb je nodig voor 2 ijskoffies?

Voor de steranijs siroop (maakt 120 ml)

  • 140 gram suiker
  • 170 ml water
  • 3 steranijs stukjes
  • 1/2 stokje kaneel

De rest

Hoe maak je dit recept voor ijskoffie?

Begin met het maken van de steranijs siroop. Doe alle ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje en breng aan de kook. Als de suiker gesmolten is, zet je het vuur uit en roer je het nog even een paar minuten goed door elkaar zodat de smaken vermengen. Laat afkoelen en schenk in een gesteriliseerd potje. Nu heb je een siroop dat je voor heel wat ijskoffie’s in de toekomst kan gebruiken.

Zet twee espresso’s met cupjes van Simon Lévelt. Doe bij elke espresso een halve eetlepel van de steranijs siroop (het vermengt beter met een hete substantie). Doe dan de ijsblokjes erbij en schenk de melk er overheen.

Dit is het recept voor deze lekkere ijskoffie. Wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments!

ijskoffie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *