Restaurants in Florence

De leukste restaurants in Florence

Eén van de mooiste steden van Europa vind ik het: Florence. Bezoek de stad met een korte stedentrip of plak er een bezoek aan vast wanneer je rondtrekt door de Toscane, maar ga er zeker een keer heen. De stad is klein waardoor je makkelijk alles kunt wandelen en er is een overdaad aan fijne restaurants, koffiebarren en gelateria’s. Natuurlijk vind je hier een lijst met restaurants in Florence mocht je de bomen niet meer door het bos zien. Veel plezier!

PS: zorg dat je overal een tafel buiten kunt krijgen. Mits het seizoen het toelaat natuurlijk.

Wat zijn leuke restaurants in Florence?

Buca dell’Orafo

Een feestje is dit restaurant. Het zit op een ontzettend toeristische plek, namelijk pal naast de Ponte Vecchio. En doorgaans geldt natuurlijk dat je niet op de toeristische hotspots moet eten, want het is bijna nooit goed. Bijna inderdaad, want Buca dell’Orafo maakt het 100% waar. Het restaurant bestaat 45 jaar en heeft dan ook nog steeds veel terugkerende Italiaanse stamgasten. De service is uitmuntend en het eten simpel maar heerlijk. Bestel hier vooral de groppa in plaats van de bekende bistecca fiorentina. Het gerecht bestaat uit stukken mals rundvlees, overgoten met rozemarijnolie en Pecorino kaas. Heer-lijk.

Via dei Girolami, 28/R, Florence

Il Santo Bevitore

Een heerlijk restaurant in een straat waar geen auto’s mogen rijden. De tafeltjes staan verspreid over de straat en ernaast vind je een leuke wijnbaar als je na het diner nog door wilt. Het eten is goed, met name de pasta’s zijn fingerlicking maar niet glutenvrij. Zoek daarnaast een zeer betaalbare en passende wijn uit van de eindeloze wijnkaart en je hebt het recept voor een heerlijke avond.

Via Santo Spirito, 64r, Florence

4 Leoni

Dit restaurant ligt eveneens aan de andere kant van de Arno, in Florence ook wel de wijk Oltrarno genoemd. Het plein is allerliefst klein en het restaurant meer dan goed. In de avond verzamelen hier zich mensen om met een drankje ergens op het plein te gaan zitten. Ze hebben hier overigens glutenvrije pasta.

Via dei Vellutini, 1r, Florence

Il Latini

Dit is het ultieme vleesrestaurant van Florence wat inmiddels ook wel weer 1000 jaar bestaat. Tien jaar geleden kwam ik hier graag voor mijn bistecca fiorentina, en het is er nog steeds even goed. Wellicht een beetje toeristisch geworden, maar de sfeer is fijn en wanneer je nog even moet wachten op je tafel krijg je een glas wijn dat je vast op straat kunt drinken. Probeer hier overigens ook de bekende Toscaanse salami met venkelzaad!

Via dei Palchetti, 6R, Florence

La Reggia

Misschien wel het hoogtepunt van de trip naar Florence was het huren van een vespa waarmee we de stad uit konden. Rijd bijvoorbeeld naar het schattige Fiesole, waar je overigens al met 20 minuten bent. Vanuit daar kun je eindeloos door de Toscaanse heuvels rijden totdat je een ons weegt. Passeer Fiesole echter niet zonder geluncht te hebben bij La Reggia. Een restaurant dat in het weekend vol zit met Italianen die hier uitgebreid lunchen met uitzicht over de heuvels.

Via S. Francesco, 18, Florence

Restaurant in Fiesole
La Reggia in Fiesole
Florence

Geplaatst in: ITALIË

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *