koffiemachine van Smeg

Review: koffiemachine van Smeg

Koffie is voor mij een ritueeltje. Ik drink het niet veel (1 kop per dag) en als ik thuis ben, maak ik er echt een moment van. Geef mij een fijn boek, een lekker muziekje op de achtergrond, een goede kop koffie in mijn hand en ik ben een gelukkig mens. Thuis had ik echter nog geen serieus apparaat staan, dus hoe leuk dat ik deze Smeg koffiemachine kan reviewen!

 

Esthetisch

Tja, ik geloof dat bijna iedereen het hiermee eens kan zijn: de Smeg koffiemachine is prachtig op je aanrecht. Iedereen die bij mij over de vloer komt, geeft er wel een compliment over. Zelf heb ik de eerste dagen als een verliefde tiener naar het apparaat zitten kijken haha.

 

Het gebruik

Oké dit is wat belangrijker dat de esthetiek, want wat is er irritanter dan een machine die z’n werk niet doet? Het apparaat is vrij licht (handig) en is makkelijk in gebruik, nadeel hiervan is dat het apparaat geen tegenwicht geeft wanneer je de hendel in de machine schuift. Je spoelt het apparaat makkelijk door en je hebt het zo schoon. Installatie is ook een fluitje van een cent. Ik ben nog niet aangekomen bij een serieuze reiniging (moet dat überhaupt?), daar heb ik het apparaat nog niet lang genoeg voor.

 

De koffie

Goed, dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het soort koffie dat je koopt (dûh). Máár wat ik een positieve verassing vond, is dat je kunt kiezen tussen gemalen koffie of pads. Aangezien ik weinig koffie drink en alleen woon, zou gemalen koffie niet handig zijn omdat het niet lang goed blijft. Nu heb ik pads gekocht van Lavazza, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook bij Simon Lévelt halen. Je kunt met de machine tevens melk opschuimen. Het koffie apparaat zet overigens alleen espresso’s, drink je nou liever een lungo dan kun je nog een espresso zetten met dezelfde koffie.

 

koffiemachine van Smeg

 

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *