Waarom salieboter fantastisch is

Waarom salieboter fantastisch is

Dit is een hommage aan salieboter.

I am not kidding you, ik kan een boek vol schrijven over het onderwerp salieboter. Als je nu jezelf afvraagt waarom iemand in go-des-naam zou schrijven over zoiets simpels als salie + boter, dan heb je overduidelijk nog niet deze euforie mogen ervaren.

Hoe smaakt salie?

Salie is een aromatisch kruid met een overheersende smaak. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan verse salie, omdat de gedroogde versie mij te wrang en bitter is. Ingekookt met een beetje boter, ontstaat er iets fantastisch; een pure, volle en geurige saus die elk gerecht naar een ander niveau trekt. Niet altijd even gezond wellicht, maar ach, je smaakpapillen willen ook wat!

Combineren

Het mooiste van salieboter is dat het zo makkelijk combineert. Gnocchi, ravioli (gekocht of zelfgemaakt), spaghetti, vlees, vette vis of zelfs een portie groene groenten worden een stuk leuker met dit sausje. Ook lekker is de combinatie van courgetti met salieboter, de spaghetti van courgette brengt de boter mooi in evenwicht.

Courgetti met salieboter

Courgetti met salieboter, tomaatjes en Parmezaanse kaas

Hoe maak je salieboter?

Snijd circa 8 blaadjes verse salie fijn en doe dit in een steelpannetje met 150 gram gezouten roomboter. Kook het op laag vuur, zodat de boter smelt. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.

Elke thuiskok met twee linkerhanden kan een biefstukje of pastaatje maken, voeg de simpele salieboter er aan toe en je hebt een culinair hoogstandje op tafel. Bereid je maar vast voor op argwanende blikken van je moeder en onopvallende zoektochten van je amour naar niet bestaande bonnetjes van de delicatessenwinkel. Há dit heb jij zelf gedaan! Gefeliciteerd en veel geluk samen.

Eén reactie op “Waarom salieboter fantastisch is”

  1. […] de smaakmaker waardoor de gnocchi met geroosterde pompoen nóg lekkerder wordt. Ik heb zelfs een ode aan de salieboter geschreven in een lyrische bui. Ga dus snel aan de slag met de gnocchi en salieboter en je hebt […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *