Snelle broccoli soep

Snelle broccoli soep met gorgonzola en cantharellen

De tijd van soep is weer aangebroken! Zeker nu het weer koud is, eet ik het liefst een lekkere dikke soep met veel groenten er in. Mijn favoriete all-time soep voor de herfst en winter is ribollita (je vindt deze ook in mijn kookboek Foodtalk onder Toscaanse soep), echter heeft deze veel ingrediënten en duurt het ook best lang. Daarom maakte ik vandaag een snelle broccoli soep, de cantharellen geeft de soep een herfstige touch. Zeker waard om te proberen!

Ook lekker: deze herfstige soep van pompoen!

Wat heb je nodig voor 2 grote kommen soep?

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 broccoli
  • 1 blokje groentebouillon
  • 60 gram cantharellen
  • 20 gram romige gorgonzola

Hoe maak je deze snelle broccoli soep?

Hak de ui en de knoflooktenen fijn. Kook water in een waterkoker. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie erin en bak hier de ui en knoflook in gedurende 3 minuten. Snijd ondertussen de broccoli in kleinere roosjes en voeg ook toe aan de pan, schenk hier het kokende water op totdat de groenten net onder water staan (zo krijg je een lekkere dikke soep). Voeg het blokje groentebouillon toe en kook de soep 20 minuten totdat de broccoli zacht is.

Maak ondertussen de cantharellen schoon en bak ze in een koekenpan met een scheut olijfolie. Na ongeveer 5-7 minuten zijn ze lekker bruin, haal ze uit de pan en bestrooi met zout.

Wanneer de broccoli zachtgekookt is, pureer je de soep met een staafmixer totdat er geen stukjes broccoli meer in zitten. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel de broccoli soep over twee kommen en doe hier wat stukjes zachte gorgonzola op en de gebakken cantharellen.

Geplaatst in: VOORGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *