Spaanse brunch

Spaanse brunch met kaas & rode wijn

Een tijdje terug organiseerde ik een uitgebreide Spaanse brunch voor vrienden en familie met heerlijke hapjes, ben je benieuwd hoe je ook zo’n brunch kunt organiseren? Lees dan vooral verder.

 

Nederlandse winter

Ik ben geen wintermens. Oké, voor een maandje vind ik het leuk: een dik pak sneeuw voor de deur, blauwe lucht, openhaarden, schaatsen, sleeën, dekentjes en veel glühwein. Maar dat is dus mooi niet het geval in Nederland. Wij hebben hier 6 maanden asgrauw weer met regen en lekker extra veel wind; daar vind ik dus geen barst aan. Dat betekent in de praktijk dat ik in deze maanden bovengemiddeld veel Netflix kijk, veel rode wijn drink, nog meer eet en vooral thuis blijf. Übersaai.

Toen Campo Viejo mij benaderde (dat is een heerlijk Spaans wijnhuis) om een leuk evenement te organiseren in wintertijd voor vrienden en/of familie, moest ik goed nadenken wát dat dan precies ging worden. Na lang brainstormen bedacht ik een uitgebreide zondagse brunch in Spaanse stijl, oftewel veel kaas, kleine hapjes en lekkere rode wijnen.

Spaanse brunch

Het resultaat was ultieme gezelligheid. Toevallig was het die zondag wél een strakblauwe dag en de balkondeuren konden zelfs een beetje open terwijl de zon naar binnen scheen. Ik had 2 uitgebreide kaasplankjes gemaakt, mijn bekende crostini’s met aubergine, een hele camembert uit de oven met vruchtencoulis én een kwarktaart. Overdadig veel ja. Daarnaast had ik glutenvrije crackers gelegd en verschillende soorten noten, zodat er geen problemen waren met gluten. Er werd gegeten, gelachen en het was een mooi moment om mijn vrienden samen te brengen.

 

Het resultaat

Dit moet ik vaker doen! Een Spaanse of andersoortige brunch brengt enorm veel gezelligheid in huis en het kost niet al te veel moeite. Aan het eind van de dag besloot ik (met een paas glazen achter mijn kiezen) om mijn vriendinnetje en mijzelf op te geven voor tennisles. Gezien ik het balgevoel heb van een blinde paashaas, zal dit nog een behoorlijke uitdaging worden om mijzelf niet voor schut te zetten. Volg de foto’s van dit toekomstige avontuur via Instagram.

 

Spaanse brunch

Geplaatst in: WIJN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *