Spaghetti met pesto van courgette

Spaghetti met pesto van courgette

Iedereen kent de klassieke pesto met basilicum. Ik ben er gek op en combineer het met alles; smeer het op broodjes, dip mijn groenten erin en doe het op vlees en vis. Oja, en door de spaghetti natuurlijk. Duh.

Aangezien je eigenlijk van heel veel dingen pesto kan maken, wilde ik deze keer een try-out doen met courgette. Lekker, gezond en iets minder heftig in smaak. Kortom: goed gelukt en lekker snel op tafel.

 

Wat je in huis moet halen voor 2 personen
  • 200 gram (glutenvrije) spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • een handjevol basilicum
  • een handjevol rucola
  • 130 gram Parmezaanse kaas
  • 130 gram pijnboompitten
  • 80 ml olijfolie

 

Het recept

We beginnen met het maken van de pesto. Snijd de courgettes in plakjes en bak deze gedurende 8 minuten op in de pan met een scheutje olijfolie; zorg ervoor dat de courgettes niet meer zo wit en hard zijn!

Vul een diepe kom met de (inmiddels zachte stukjes) courgette, en doe daar de geperste knoflooktenen bij, de basilicum, rucola, Parmezaanse kaas (in stukjes gebroken), pijnboompitten en olijfolie. Maak het af met wat vers gemalen peper en eventueel wat zout.

Zet daarna een pan op het vuur 3/4 gevuld met water. Wanneer het water kookt, doe je spaghetti erin met een flinke snuf zout. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing óf blijf gewoon van de slierten proeven totdat ie precies al dente is (mijn manier!).

Wanneer de spaghetti klaar is, giet je het af en doe je de spaghetti in de kom met saus. Mix het er zorgvuldig doorheen zodat de saus aan alle spaghettislierten blijft hangen. Dien het daarna op!

Tip: Het is lekker om er wat kerstomaatje uit de oven bij de spaghetti te doen, net zoals de foto! Het zoete van de tomaatjes combineert goed met de pesto!

Ik hoop dat jullie de spaghetti lekker vinden! Fijne dagen XB

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *