Spinazierisotto met champignons

Spinazierisotto met champignons

Dit is mijn eerste kennismaking met spinazierisotto; ik had het nog nooit eerder gegeten of gezien. Enkele dagen kwam opeens een plaatje voorbij op mijn instagram feed, en ik was wild nieuwsgierig. Spinazie? Als basis in risotto? Ehhh okay dan! Met een zelfbedachte receptuur ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat was gruwelijk lekker – sprak zij bescheiden.

Gewoon doen dus!

 

Ingrediënten voor 2 personen
  • 150 gram risottorijst (arborio)
  • 1 grote ui
  • 300 gram gewassen, verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • paar takjes verse tijm
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram ongezouten boter
  • 3/4 kipbouillon blokje

 

Het recept

We beginnen met het fijnmalen van de bladspinazie. Ik heb ze fijngemalen door een blender te gebruiken, maar het kan ook met een foodprocessor.

Doe de meerderheid van de spinazie in de blender (houd ongeveer 2 handen met spinazie over), en doe hier een glas water bij om het fijn te krijgen. Het resultaat is een héél erg groen sapje.

Snipper de ui en laat deze in een diepe pan met een scheut olijfolie aanzweten. Doe daarna de risottorijst erbij totdat deze  glazig begint te worden, schenk vervolgens het groene sapje gedeeltelijk bij de risotto en doe hier 3/4 van het bouillonblokje bij. Als al het vocht is opgenomen doe je de rest van het groene vocht bij de risotto. Daarna vul je het aan met gekookt water totdat de risotto bijna de perfecte bite heeft.

Ondertussen zet je een klein pannetje op het vuur met een drupje olie erin. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze in de pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Pers daarna de knoflooktenen uit en voeg deze bij de champignons. Wanneer ze gebakken zijn, draai je het vuur uit.

Als de risotto bijna perfect is (perfect betekent voor mij risotto die niet helemaal doorgekookt is, maar nog net niet het zachte stadium heeft bereikt… dit leer je door gewoon meters te maken!), doe je het vuur uit en doe je de Parmezaanse kaas en boter bij de risotto. Ga net zolang door de pan roeren tot de rijstkorrel dit hebben opgenomen en de perfecte substantie hebben bereikt.
Snijd daarna de overgebleven spinazie helemaal fijn met een keukenmes en schep dit door de risotto heen.

Voeg als laatste een beetje peper toe en schep de risotto uit in diepe borden. Leg de gebakken champignons over de risotto samen met een takje tijm en je bent klaar!

Spinazierisotto met champignons

Ben benieuwd of je ook zo hebt kunnen genieten! Liefs -X

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *