Steak Sandwich

Steak Sandwich: bavette met gekarameliseerde ui

Dit is foodporno met de hoofdletter F. Een heerlijk stuk stokbrood dat knapperig afgebakken is, met reepjes perfect gebakken bavette en ringen gekarameliseerde ui; dit maakt samen mijn steak sandwich. Goed voor een avondje voetbal kijken met de mannen, voor een brakke zondagmiddag op de bank óf als ideaal broodje on the go.

Dames; maak dit voor je vent en je krijgt oneindige liefde terug, voor eventjes dan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 glutenvrij stokbrood (afbak)
  • 300 gram bavette
  • 1 grote ui
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl balsamico siroop
  • 1 avocado
  • 50 gram boter
  • 50 ml mayonaise
  • 40 gram rucola

Bereiding van de perfecte Steak Sandwich

Haal een uur van te voren de bavette uit de koeling. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui in dikke ringen van ongeveer 1 centimeter breed. Zet een kleine koekenpan op laag vuur met een scheut olijfolie erin. Doe de ringen ui in de pan met de basterdsuiker en balsamico siroop en bak op laag vuur gedurende 20 minuten. Keer de uienringen ondertussen om. Snijd daarna vast de avocado in plakjes.

Wanneer de oven op temperatuur is, bak je het stokbrood circa 8 minuten in de oven.

Bestrooi de bavette met peper en zout aan beide kanten. Zet vervolgens een grillpan op het vuur met een klont boter. Wanneer de boter gesmolten is, doe je de bavette in de pan en bak je deze 3 minuten per kant. Als het brood ondertussen klaar is, zet je de ovendeur open om de oven af te laten koelen naar 100 graden.

Als de bavette klaar is met bakken, leg je het stukje vlees op een velletje aluminiumfolie en schuif je het 5 à 10 minuten in de oven. Wanneer de bavette klaar is, snijd je het vlees in plakjes van een halve centimeter breed.

Snijd het stokbrood open en besmeer met de mayonaise. Leg dan de plakjes avocado op het brood en daarna de stukjes bavette. Maak het af door de uienringen tussen het broodje te doen en wat plukjes rucola. Voeg eventueel nog wat zout toe naar smaak. Doe dan de bovenkant van het stokbrood op de rest en snijd het brood in 4 stukken.

Doe eventueel prikkers in de stukken brood om alles op z’n plaats te houden.

Tip: wil je een keer een ander recept voor bavette proberen? Check dan dit recept voor dit heerlijke stukje malse vlees.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *