Taco's met mango salsa

Taco’s met mango salsa en kip (glutenvrij)

Nog steeds moet ik zo lachen om mijzelf omdat ik tot 2 jaar geleden verkondigde dat ik Mexicaans eten vreselijk vond. How wrong can a person be? Wat ik destijds niet lekker vond – en nog steeds niet – is onze Hollandse kijk op Mexicaanse eten: de TexMex variant. Vettig eten met heftige kruiden uit een potje, jak.

Dit recept heeft veel meer te maken met de échte Mexicaanse keuken; frisse smaken en verse ingrediënten. Als ik heel eerlijk ben zijn deze taco’s met mango salsa zelfs de lekkerste die ik ooit heb gemaakt.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 

Voor de mango salsa 

  • 2 mango’s
  • 1 rode peper
  • 1 rood uitje
  • 2 el chilisaus

Hoe maak je taco’s met mango salsa?

Begin met het maken van het basisrecept voor glutenvrije tortilla’s. Als je niet glutenvrij eet, kun je ze natuurlijk ook kopen in de winkel.

Maak dan alvast de mango salsa door de mango’s te schillen en het vruchtvlees ervan af te snijden, hak dit vervolgens fijn. Snijd de rode peper door de helft en verwijder de zaadlijsten, hak vervolgens ook fijn. Snijd het rode uitje fijn en meng met de mango, rode ui en zoete chilisaus tot een salsa.

Bak dan de kipfilet in een koekenpan met een scheutje olie. Intussen kun je vast de avocado in mooie plakjes snijden. Wanneer de kip klaar is, snijd je deze ook in plakjes.

Maak de taco’s door te starten met een laagje veldsla, een paar plakjes avocado en kip, vervolgens doe je er wat mango salsa overheen en een paar plukjes koriander.

 

En? Ben jij ook zo enthousiast over deze taco’s met mango salsa?

Taco's met mango salsa

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *