Taco's met pittige mangosalsa en reepjes biefstuk

Taco’s met pittige mangosalsa en reepjes biefstuk

Zelfgemaakte taco’s zijn een beetje mijn nieuwste verslaving. Misschien komt dit omdat ze steeds meer in fusion restaurants gemaakt worden, waardoor ik word geprikkeld door nieuwe smaak combinaties. Deze taco’s met pittige mangosalsa en reepjes biefstuk proefde ik op mijn laatste tripje naar Valencia en ik wilde dit gelijk zelf gaan proberen, het resultaat is hemels!

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

Kijk voor het basisrecept van tortilla’s hier, ik heb 2/3 van het recept genomen.

  • 300 gram biefstuk
  • 1 grote, rijpe mango
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 1 rode ui
  • 40 gram veldsla
  • 1 avocado
  • 20 gram kikkererwten
  • een bosje verse koriander

 

Hoe maak je deze taco’s met pittige mangosalsa en reepjes biefstuk

Begin met het maken van het recept voor tortilla’s, zoals omschreven in de ingrediëntenlijst.
Haal de biefstuk uit de ijskast om op kamertemperatuur te brengen en maal op beide zijden peper en zout, leg de biefstuk vervolgens weg.

Ga dan verder met de mangosalsa. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de mango af, doe dit vervolgens in een maatbeker (of iets anders waar je makkelijk de staafmixer in doet) en voeg de 2 chilipepers er aan toe. Zet daarna de staafmixer erop en maak er een fijn mengsel van. Schil de rode ui en snijd deze fijn, voeg de helft toe aan de mangosalsa en houd de andere helft apart.

Zet de veldsla vast klaar in een kom en snijd de avocado in plakjes. Bak de kikkererwten eventueel even kort op met zonnebloemolie en een beetje zout.

Begin dan met het bakken van de biefstuk (in olie, geen boter). Zelf kies ik voor 2 minuten aan elke kant, zodat je een medium-rare biefstukje hebt. Mocht je dit verder door gebakken willen hebben, moet de biefstuk wat langer in de pan blijven. Snijd de biefstuk dan in reepjes.

Beleg je taco met de veldsla, pittige mangosalsa, kikkererwten, avocado, biefstuk en koriander. Eventueel kun je er nog wat extra stukjes rode ui overheen doen (ik vind dat heerlijk!).

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *