Tagliata di manzo

Tagliata di manzo – ribeye op z’n Italiaans

Ik snap niet dat ik dit recept niet eerder heb gepubliceerd. Tagliata di manzo is het gerecht bij uitstek dat je wilt maken als je mensen te eten krijgt. Dek de tafel mooi en serveer rustieke gerechten zoals geroosterde roseval aardappelen, gegrilde groene asperges of een frisse salade. Met in de spotlight natuurlijk dit prachtige ribeye gerecht.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 500 gram ribeye, het liefst een mooi dik stuk
  • 100 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 el balsamico creme
  • 40 gram rucola
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Hoe bereid je tagliata di manzo?

Het is superbelangrijk dat je de ribeye twee uur van tevoren uit de koeling haalt. Bestrooi met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen.

Zet een grillpan op de het vuur en doe hier een beetje olijfolie in. Grill de ribeye 3 minuten per kant (belangrijk: heb je een dunner stuk, dan zou ik het 2 minuten grillen) en rol vervolgens in aluminiumfolie om te rusten.

Gebruik dezelfde grillpan, met het sap van het vlees er nog in, en doe hier de rest van de olijfolie bij. Zorg dat het vuur laag staat, doe vervolgens de peperkorrels erbij. Haal het velletje van de knoflook en doe ook bij de pan. Gebruik een dunschiller om de schil van de citroen te halen en doe de citroenschillen in de pan, doe ook de rozemarijn erin. Laat 4 minuten op laag vuur staan en roer vaak om.

Doe nu het vuur uit en giet de olie over in een kom, zonder dat de andere ingrediënten meekomen. Voeg het sap van de citroen toe evenals de balsamico crème, meng door elkaar.

Haal het vlees uit het aluminiumfolie (het moet ongeveer 8-10 minuten gerust hebben) en snijd het vlees in dunne plakken. Leg de rucola op een plak en leg hier de plakken vlees overheen. Doe dan de olijfolie dressing over het vlees en nog wat versgemalen peper. Schaaf de Parmezaanse kaas in plakken en strooi dit over de tagliata di manzo.

Tagliata di manzo

Volgende keer een ander heerlijk stuk vlees bereiden? Probeer dan deze bavette met merg: heer-lijk!

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Eén reactie op “Tagliata di manzo – ribeye op z’n Italiaans”

  1. […] je iets naast de salade? Een stukje vlees bijvoorbeeld? Dan kun je er een bordje tagliata di manzo bij serveren bijvoorbeeld. Of een geroosterd klein […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *