tastea

tastea – een eerlijke recensie over thee

Ik ben een theeleut. In de winter drink ik zo een kop of zes, zeven. Onder andere omdat mijn vingers doorgaans arctische temperaturen hebben, maar ook omdat het reuze lekker is. Mits de kwaliteit goed is natuurlijk. Dus toen tastea vroeg of ik hun thee wilde proberen, was ik zeker benieuwd. Ik probeerde hun 30 dagen Detox en Skintight uit, lees deze blog over wat ik ervan vond. Ook geef ik je er een lekker receptje voor perencake bij, die matcht heel goed bij de Skintight thee en bevat niet al teveel suiker.

30 dagen detox

Hun 30 dagen detox thee bestaat uit een ochtend- en avondthee. De ochtendvariant bestaat voornamelijk uit verschillende groene theesoorten, dit helpt je om lekker aan je dag te beginnen en om je spijsvertering te versnellen. Fijn om een alternatief te hebben, want normaal drink ik altijd zwarte thee ’s ochtends. Daarnaast heeft de thee een fijne smaakbalans, waardoor ik vaak nog een extra kopje zet!

De avondvariant is samengesteld uit onder andere verbena, valeriaan en Vrouwenmantel en heeft een subtiele hint van sinaasappelsmaak. De avondthee is dus veel meer gericht op het voorbereiden van een goede nachtrust. Ook deze theeblend is lekker, iets zoeter dan de ochtend-detox en dat is wat je misschien ook wel wilt in de avond (want minder cravings?). Ik val er in ieder geval lekker van in slaap.

Of het echt als detox werkt? Geen idee. Maar de smaken zijn lekker. Fijne blends die je niet zo snel ergens anders tegenkomt. En stiekem vond ik het leuk om een ritueeltje te hebben in deze saaie donkere dagen.

Skintight thee van tastea

Ook probeerde ik de theeblend Skintight uit. Waarom ik graag de thee wilde proberen is omdat het een blend is van onder ander Pu Erh, rokerige Lapsang Souchong (loooooveee Lapsang Souchong), kruidnagel en kardemom. Echt een fijne blend met pit voor overdag! Ik denk dat ik ‘m een beetje ga missen als het blikje op is.

Mijn mening

Wanneer je je bestelling openmaakt is het wel een echt feestje. Mooi ingepakt en strak vormgegeven blikjes met het logo van tastea. Daarnaast houd ik wel van blends. Normaal drink ik vaak zakjes thee, en dat verveelt op den duur, dit is een goede oplossing! Vooral de Skintight thee vond ik dan ook erg lekker.

De prijs is wel wat aan de hoge kant. Je betaalt ergens tussen de 18 en 28 euro voor een blikje van 125 gram. Vaak biedt tastea wel een kortingscode aan waarmee je eerste bestelling kunt doen. Dat scheelt behoorlijk, en zo kun je proberen of het iets voor je is. Kende jij tastea al?

Kortingscode tastea

Ik kan in ieder geval al een kortingscode aan jullie geven om de thee van tastea te proberen. Bestel de thee die je wilt proberen, en gebruik dan de code ‘Benine’ voor 15% korting. Veel plezier!

tastea blikjes

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *