Toast met groene asperges en gepocheerd ei

Toast met groene asperges en gepocheerd ei

Zodra het aspergeseizoen weer aanbreek, zo rondom mei, eet ik me helemaal bomvol aan het heerlijke witte goud. Helaas duurt het seizoen van de witte asperges maar kort!
Gelukkig kun je de groene asperges altijd in de supermarkten vinden. Oók lekker, en dan vooral in combinatie met een gepocheerd eitje! Krijg je het bij het woord “gepocheerd” al Spaans benauwd, dan help ik je aan een easypeasy manier!

 

Wat heb je nodig voor 2 personen
  • 2 grote (glutenvrije) boterhammen
  • 12 groene asperges
  • 2 eitjes
  • goede olijfolie
  • een lik truffelmayonaise
  • een handje rucola

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een steelpannetje op het vuur gevuld met water. Leg de twee boterhammen vast klaar met flink wat lekkere olijfolie eroverheen.

Zet een grillpan op het vuur met een drupje olijfolie erin. Was de groene asperges en snijd de uiteindes eraf. Wanneer de pan op temperatuur is, doe je de asperges in de pan en grill je ze op hoog vuur zodat de asperges licht beginnen te kleuren. Zet na 4 minuutjes het vuur laag en laat ze nog 8 minuten in de pan leggen.

Doe ondertussen de boterhammen in de oven voor 6 minuten.

Als het water in het steelpannetje kookt, beginnen we met het pocheren van de eieren. Nu heb ik voor pocheren heel veel diverse methoden gebruikt, meestal eindigde het ei een beetje flieberig op m’n bord. Het kostte me heel wat gepocheerde eitjes voordat ik ‘m perfect had! Dit hoeft niet langer!! Culy legt uit hoe je een ei perfect pocheert, door het ei voorzichtig open te breken boven een zeef. Als het goed is, zakt het minder stevige eiwit door de zeef en blijft het eiwit dat wel stevig is in de zeef zitten. Vervolgens rol je het ei heel voorzichtig in de steelpan en kook je deze 3 minuten. Simpel!

Haal het broodje uit de oven wanneer deze klaar is. Leg de asperges erop met een likje truffelmayonaise. Leg daarna voorzichtig het gepocheerde ei erop (voor een mooi effect; prik de dooier lek, zodat het eigeel over het broodje stroomt). Doe er nog een paar plukjes rucola en wat peper en zout overheen en je broodje is klaar!!

Toast met groene asperges en gepocheerd ei

 

Ik hoop dat je ervan geniet!
– X

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *