Tonijn burger met avocado roos

#Mannelijk: tonijn burger met avocado roos

De één walgt van tonijn uit blik, de ander vindt het heerlijk (klinkt enigszins als het koriander verhaal). Ik ben toevallig dol op tonijn, vers of ingeblikt, en gebruik het graag in salades of op verwen-broodjes. En met verwen-broodjes refereer ik naar deze tonijn burger met avocado roos.
Waarom geen idee, maar mij geeft het een gevoel alsof ik aan de zonnige cote d’azur zit met een goed glas wijn in mijn hand. Dat is natuurlijk nooit verkeerd in het alledaagse leven nietwaar?

Het is ook leuk om te maken als sandwich, laatstgenoemde eet een stuk charmanter.

 

Wat heb je nodig voor 2 tonijn burgers?

  • 2 (glutenvrije) bolletjes
  • 160 gram ingeblikte tonijn in olijfolie (Rio Mare is favoriet)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/4 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 rode ui

 

Hoe maak je deze tonijn burger met avocado roos?

Verwarm de oven voor indien je de broodjes gaat afbakken.

We gaan eerste de tonijn aanmaken. Haal de complete inhoud uit het blikje en prak dit door elkaar, doe vervolgens een flinke toef mayonaise erbij en prak nogmaals. Was de komkommer en snijd in kleine dobbelsteentjes, voeg dit vervolgens toe aan de tonijn. Breng dan op smaak met peper en roer nog eens om.

Snijd de avocado over de breedte in dunne plakjes en vorm deze in een roos (mocht je totaal in paniek raken bij de gedachte dat je zo’n roos moet maken, check hier hoe het moet). Snijd daarna de rode ui in ringen.

Leg de avocado roos op de onderste helft brood. Volg dan met enkele flinke lepels tonijn en maak af met een paar uienringen. Doe dan de bovenste helft van het brood erop en maak af met een zéér mannelijk mes (optioneel) of gewoon een satéprikker.

 

Tip: als je dol bent op kappertjes, kun je deze ook toevoegen!

Geplaatst in: SNACKS & SALADES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *