Valencia Guide

Valencia Guide: alle hotspots voor een weekendje weg

Eindelijk heb ik mijn tripje naar Valencia kunnen maken. Al uit veel diverse hoeken hoorde ik over deze stad, maar ik had nog niet de kans gezien om erheen te gaan. Nu ik begin september zelf door de stad heb kunnen lopen, heb ik – natuurlijk – ook gelijk een Valencia Guide geschreven zodat jullie ook weten op welke plekken je het lekkerst kan eten. Mijn mening? Deze stad is perfect geschikt voor een korte citytrip. Ook prettig: het sterft niet van de toeristen.

De oude stad van Valencia is heel klein en ontzettend fijn om door te wandelen. Daar omheen liggen de wijken Eixample en Ruzafa; de wat hippere wijken met de mooiere winkeltjes. Ook fijne restaurantjes overigens.

Huur voor een dag een fiets zodat je door de opgedroogde rivierbedding kunt fietsen (eerlijk gezegd niet über boeiend, maar je moet het kunnen afstrepen), daarnaast is het wel leuk om naar het strand te fietsen. Al helemaal wanneer de mussen van het dak vallen. Fietsen door de oude binnenstad an sich was ook een feest, muaha.

Overigens vind je in deze Valencia Guide nauwelijks hotspots voor koffie, je kunt namelijk óveral in Valencia lekkere koffie drinken. Meestal geldt: hoe afzichtelijker en ongezelliger de tent, hoe beter (en goedkoper) de koffie. Ook vind je daar vaak de locals.

Valencia Guide: where to stay?

Apartments Downtown Valencia

Wát een fijne plek. Midden in de oude stad in het wijkje El Carmen liggen deze prachtige appartementen.  De luxueuze appartementen zijn voorzien van alle gemakken (denk Nespresso apparaat met cups, regendouche, afwasmachine etc.) en binnen een zone van 5 minuten wandelen ben je bij de Mercato Central, vele heerlijke restaurants en leuke koffietentjes. De eigenaar van de appartementen, Arcadi, heeft alle eigenhandig verbouwd en helpt je maar al te graag op weg binnen de stad op zoek naar goede restaurants. Ook stalt hij de koffers voor je als je eerder of later aankomt/vertrekt. Heel fijn verblijf!

Carrer de l’Angel Custodi, Valencia. Hier te boeken.

Vincci Mercat Hotel

Kom je tijdens de hete zomerdagen naar de stad Valencia?
Wellicht wil je dan liever een hotel met zwembad(je) zodat je even kunt afkoelen tijdens de siësta uren wanneer het leven in de stad lam ligt. Prima hotel iets ten zuiden van de Mercat Central.

Carrer de la Llanterna 31, Valencia.

Valencia Guide: where to eat?

Seu Xerea

Bij uitstek de beste plek in Valencia waar ik heb gegeten voor een zeer vriendelijke prijs (denk: 3 gangen proefmenu voor 18 euro) en waar je kunt kiezen uit diverse menu’s. Bij Seu Xeria worden voornamelijke Mediterraanse gerechten op de kaart gezet in een modern jasje. De vis die uit de Middellandse zee komt, wordt elke middag kakelvers gehaald bij een vismarktje in de haven van Valencia. De van origine Britse eigenaar Steve Anderson runt het restaurant inmiddels 21 jaar en staat zelf in de bediening. De gastvrijheid, de service en de smaak van het eten zijn de elementen die het restaurant zo fantastisch maken. Daarnaast zijn ze goed op de hoogte van gluten en bieden ze ook glutenvrij brood aan. Hier kom ik zeker terug!

Carrer del Comte d’Almodóvar 4, Valencia. www.seuxerea.com

La Salvaora

Nog zo’n fijn adres. Dit restaurant is mij aangeraden door locals die er graag komen, met reden. Eveneens koos ik hier voor een proefmenu waar ze startten met een pistache yoghurt met foie gras, iets waar ik nog heel lang over ga dromen. De rest was minstens zo goed en ook hier was glutenvrij brood aanwezig. Aangezien er hoogstens 10 tafeltjes zijn, is het wel handig om hier te reserveren.

Carrer de Calatrava 19, Valencia. www.lasalvaora.com

Casa Roberto

Een fantastisch, traditioneel restaurants waar alleen maar Spanjaarden komen. Ik maakte hier de klassieke fout om veel te vroeg binnen te komen voor een lunch (half 2) waardoor in een volkomen leeg restaurant zat. Na een dik half uur wachten was de situatie nog steeds hetzelfde en ik was ervan overtuigd dat ik de slechtste keuze ever had gemaakt. De obers cirkelden uitgerust in pinguïnpak als haaien om mij heen, om elk bordje weg te grissen dat ik leeggegeten had. Toen de paella de tafel bereikte, kwamen ook de eerste gasten binnendruppelen. Enigszins opgelucht begon – mede door pinguïnhaaien – ik aan de heerlijke Valenciaanse paella met konijn en kip. Het was heerlijk. Tegen de tijd dat de rekening de tafel bereikte, zat het restaurant vol met druk pratende Valencianen die een kleine twee uur uittrokken voor de lunch. Het punt? Loop hier niet voor half 3 naar binnen en kom met lege maag. Reserveren is een must.

Carrer del Mestre Gozalbo 19, Valencia. www.casaroberto.es

Canalla Bistro

In tegenstelling tot het restaurant hierboven, komt in het hippe Canalla Bistro geen enkele Spanjaard. Dit restaurant is opgezet door sterrenchef Ricard Camarena en trok daardoor zeker mijn aandacht. Canalla Bistro bezit een uitgebreide kaart met vooral street food-achtige gerechten uit verschillende plekken op de wereld. De smaken van de gerechten zijn erg goed maar de ambience beduidend minder, dit komt voornamelijk door de snelheid waarmee ze alles serveren.

Carrer del Mestre Josep Serrano 5, Valencia. www.canallabistro.com

Mas Bonita

Het strand van Valencia is een stukje fietsen, zo’n half uur ongeveer. Dus na een half uur trappen op je uit-elkaar-vallende huurfiets, heb je wel een kopje koffie en een sapje verdiend bij Mas Bonita. Eén van de leukere tentjes op het strand. Hangt een goede vibe en er draait een leuk muziekje. Alles wat je nodig hebt voor een relaxte middag. Je kunt er trouwens ook zeker terecht voor een heerlijk ontbijt of lunch.

Passeig Marítim de la Patacona 11, Valencia

Celiacruz

In de hippe wijk Ruzafa vind je deze glutenvrije bakkerij. Helaas had ik mijn huiswerk niet gedaan en stond ik tijdens de siësta uren voor een dichte deur. Kwijlend, dat dan weer wel want alles ziet er heerlijk uit.

Carrer Cuba 54, Valencia

Dulche de Leche

Voor mensen die geen gluten mogen eten, is Dulche de Leche zelfkastijding. Wát een assortiment aan perfect gestapelde taarten, perfect gekleurde croissants en kleurige cakes in alle vormen en maten. Niets is helaas glutenvrij dus ging ik mij te buiten aan een sapje en kop koffie. Reuze spannend. Dit is overigens een perfecte locatie als je ook wilt werken en WiFi nodig hebt; veel jonge moppies al Instagrammend met laptop op de tafel.

Carrer Jesús 71, Valencia.

Carrer Cuba 46, Valencia.

Was deze Valencia Guide nuttig voor je? Of heb je nog tips? Je kunt altijd een reactie achterlaten, dat vind ik alleen maar leuk om te lezen! Op zoek naar meer glutenvrije tips over Valencia? Check hier meer tips.

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: SPANJE

Eén reactie op “Valencia Guide: alle hotspots voor een weekendje weg”

  1. […] Glutenvrij in Valencia van Benine’s Kitchen […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *