Varkensrollade uit de oven

Varkensrollade uit de oven

Braadstukken – zoals deze varkensrollade uit de oven – zijn heerlijk om te maken, vooral als je mensen te eten krijgt. Het voordeel? Dat je het meeste werk van te voren kan doen, en je het stuk vlees alleen nog maar even in de oven hoeft te zetten wanneer je het hoofdgerecht wilt opdienen. Ideaal. Ikzelf word namelijk stukken minder leuk als ik loop te stressen boven de pannen!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 700 gram varkensrollade
  • 6 knoflooktenen
  • 5 gram verse rozemarijn
  • 5 gram verse tijm
  • 30 gram roomboter
  • scheut olijfolie
  • peper & zout

Hoe maak je de varkensrollade uit de oven?

Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Maak vervolgens inkepingen in de varkensrollade, ze hoeven niet te diep zijn.. circa 1 centimeter. Ontdoe de knoflook van de schil en stop de hele tenen in de inkepingen, in de andere inkepingen stop je de takjes verse rozemarijn en tijm. Bestrooi vervolgens de gehele rollade met zout en peper.

Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de boter en olijfolie in, wanneer de pan op temperatuur is gekomen bak je de rollade zodat alle kanten dichtgeschroeid zijn. Als het goed is heeft de rollade een lichtbruine kleur aan de buitenkant.

Pak vervolgens een braadslede erbij en doe hier de varkensrollade in met het vet uit de pan, zet deze vervolgens 40 minuten in de oven. Schep tussendoor het vet weer over de rollade heen.

Bij het opdienen van de varkensrollade verwijder je het netje en snijd je de rollade in plakjes. Als de binnenkant lichtroze is, is deze perfect.

 

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *