Verwen jezelf met ontbijt op bed

Ik maak niet vaak ontbijt op bed voor mezelf. En ‘niet vaak’ is daarbij een understatement. Mede omdat het vrij onlogisch is: uit je bed gaan om ontbijt te maken en er vervolgens weer in te liggen, en anderzijds omdat het makkelijkers is om even staand wat in je mond te proppen. Dat neemt niet weg dat wánneer ik het wel doe, het enorm genieten is. Vooral in de winter; terug in je warme bed kruipen, kopje favo thee erbij terwijl je verder gaat in je boek of serie. Heer-lijk.

Als je lichtelijk OCD bent (zoals ik) is het dan niet echt prettig om met allerlei broodjes aan te zetten. Want: kruimels. Vaker ga ik daarom voor een iets makkelijkere variant zoals fruit, kwark en granola of wanneer ik écht uitpak: banana pancakes. Kruimelt ook niet. Ditmaal in ieder geval dus kwark met vers fruit uit het seizoen en de glutenvrije Ancient Grains granola van Eat Natural (die ook vegan is trouwens). Wanneer ik niet een zelfgemaakte batch granola heb staan in mijn voorraadkast, eet ik eigenlijk altijd Eat Naturals. Klinkt als een sponsorpraatje, is niet zo. De smaak is fijn en er zit weinig suiker (6,4 gram) in.

 

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtje?

  • 5 eetlepels volle kwark
  • 2 eetlepels Ancient Grains granola van Eat Natural (te koop bij de AH)
  • handje verse frambozen
  • rode bessen
  • bramen
  • enkele verse Hollandse aardbeien, ontkroond

En dan?

Een kwestie van alles bij elkaar doen! Ik heb nu trouwens ook wat granola apart in een kuipje gedaan: zo behoudt het z’n knapperigheid wanneer je extra granola wilt halverwege je bakje kwark.

 

Verwen jezelf met ontbijt op bed 

 

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *