Where to: glutenvrij sushi eten

Where to: glutenvrij sushi eten

Begin 2012 kwam ik na een lang jaar ziek zijn erachter dat ik een allergie heb voor gluten. Merde, scheisse, doublefuck. Nog snel propte ik voor het allerlaatst een stuk boterkoek in mijn mond (ziek was ik toch al) en begon vanaf toen aan mijn glutenvrije bestaan. Inmiddels wil ik mijzelf best een expert noemen op het gebied van glutenvrij eten, echter zijn er gevallen die mij nog steeds blijven verbazen. Zo kwam ik er een tijd geleden achter dat er een theesoort bestaat dat gluten bevat (hoe dan?!), dat surimi in de meeste gevallen aangevuld is met tarwe én pas sinds kort weet ik dat sushi meestal op smaak wordt gebracht met azijn dat eveneens gluten bevat! Niet leuk als je een fervent sushi-eter bent.

Nou kun je als oplossing zelf je sushi gaan rollen (wat heel gezellig is), maar soms wil je gewoon lekker-lui thuisbezorgen of bij een goed Japans restaurant eten.
Guess what. Ik heb een lijstje gemaakt met sushi restaurants die ook glutenvrije opties hebben; alle restaurants serveren ook glutenvrije sojasaus. Yay!

 

Sushi restaurants waar je onbezorgd glutenvrij kunt eten
 1. Izakaya.
  Overheerlijke sushi en sashimi (de toro sashimi is echt een aanrader!) waar ze goed rekening houden met gluten. Erg leuk om hier een chef’s tasting menu te nemen. Nadeel: je geeft wel een klein fortuin uit.
  Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
 2. De Japanner.
  Een vrij nieuw restaurant in de Pijp wat in het weekend stampvol zit met jonge mensen. De bediening is ondanks de drukte vriendelijk en geduldig en weet goed de glutenvrije opties eruit te vissen. Mijn favoriete gerechtje was de zalm tataki, die je moet je echt proberen. Pluspunten: je kan hier tot na middernacht dineren en het eten is zeer goed te betalen.
  Albert Cuypstraat 228, Amsterdam
 3. Taiko, Conservatorium hotel.
  Bij Taiko maken ze van de bordjes prachtige schilderijtjes (hier ben ik erg gevoelig voor) en zetten ze je de meest heerlijke gerechten voor. Alle sushi van Taiko – op de maki soft shell na – kan glutenvrij bereid worden
 4. Sumo.
  Het welbekende all you can eat restaurant Sumo heeft een kaart waar duidelijk alle allergenen op vermeld zijn, in de keuken wordt dan ook goed gelet op kruisbesmetting.
  Meerdere locaties in Nederland.
 5. Shabu-Shabu.
  Idem dito verhaal als Sumo.
  Meerdere locaties in Nederland.
 6. Momo
  Ook dit restaurant moet in de lijst! De sushi en sashimi wordt hier geserveerd (bij aanvraag) met de échte wasabi, dus niet de nepperd. Als je dat ooit geproefd hebt, wil je niet meer anders. Overigens is het heerlijk om een avondje sushi eten af te sluiten met de perfecte sake cocktail die ze bij Momo serveren.
  Hobbemastraat 1, Amsterdam
 7. Hosokawa
  Voor mij was Hosokawa tot voor kort een onbekend restaurant. Met mij als testcase zijn ze begonnen met het verzorgen van glutenvrije sushi!
  Het enige wat je hoeft te doen is hen een belletje geven in de middag, zodat ze tijd hebben om de glutenvrije sushi te bereiden. Helemaal fijn: je kunt de sushi ook laten bezorgen via Foodora!
  Max Euweplein 22, Amsterdam

Is het lijstje naar jouw idee niet compleet en ken je meerdere restaurants die glutenvrije sushi serveren? Laat het me dan vooral weten, want ik ben altijd benieuwd naar andere restaurants!

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: Food & Travel

4 reacties op “Where to: glutenvrij sushi eten”

 1. Gerda van Eek schreef:

  Ume in Breda is ook een aanrader. Regelmatig daar gegeten, aparte lijst waarop aangegeven wordt wat je wel of niet mag eten, soms zonder sausje, maar erg lekker. En uiteraard hebben ze daar glutenvrije sojasaus!

 2. […] Nog meer tips voor glutenvrije sushi in Amsterdam,  vind je op de blog van Benine.  […]

 3. Evianne schreef:

  De ontmoeting in Nijmegen is een tapas restaurant dat geheel gluten vrij is! Erg lekker

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *