Where to stay in Zuid-Afrika

Where to stay in Zuid-Afrika

BeninesKitchen // Favourites

Degenen die mijn Instagrampagina in de gaten houden, weten het al, maar de afgelopen weken heb ik de winter mogen doorbrengen in Zuid-Afrika. Wát een prachtig land om doorheen te reizen! Meer dan de helft van de tijd heb ik op verschillende adresjes in Kaapstad verbleven om zo de stad vanuit elk perspectief te leren kennen en deze adresjes wil ik natuurlijk heel graag met jullie delen. Dus hierbij de favourites van BeninesKitchen in een notendop, ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

 

Kaapstad

Cape Heritage Hotel

Ik kan niet anders zeggen dan dat je het luxe Cape Heritage Hotel moet proberen. Gelegen aan Bree Street, ben je in het hartje van Kaapstad. Echter, loop je het hotel binnen dan lijkt het alsof je een andere eeuw binnenstapt. Rust en nostalgie wordt er uitgestraald.
Het hotel is een prachtig boutique hotel met goede service en een prachtig interieur.

Cape Heritage Hotel, 90 Bree Street, Kaapstad.

IMG_6237 IMG_6251

 

Cloud 9 Boutique Hotel

Net naast de leukste straat van Kaapstad – Kloofstreet – vind je dit heerlijke Cloud 9 Boutique Hotel. Het hotel is intiem, beschikt over een zwembad, jacuzzi, spa en het allermooiste dakterras met een zicht van 360 graden. Niet verkeerd om te weten; de bedden liggen heerlijk en de service is echt fantastisch. Er zijn genoeg ruimtes in het hotel om even te relaxen (dat vind ik altijd fijn, dat je niet alleen op je kamer kunt zitten) en je hebt om de hoek ontelbaar leuke restaurants om naar toe te gaan.

Cloud 9 Boutique Hotel, 12 Kloof Nek Rd, Gardens, Kaapstad. 

Where to stay in Zuid-Afrika Where to stay in Zuid-Afrika

 

Mojo Hotel

Zoek je iets meer budget, maar toch luxe? Probeer dan het Mojo Hotel. Het hotel ligt in het mooie Sea Point en kijkt grotendeels over de zee uit. Het hotel biedt schone dorms met privé badkamers, maar heeft ook luxe zelfstandige kamers. The best of both worlds.
Er is een gezamenlijke ruimte waar je mensen kunt leren kennen, dus ideaal als je alleen reist.

Mojo Hotel, 30 Regent Road, Kaapstad.

Where to stay in Zuid-Afrika

 

Ashby Manor Guest House

In Fresnaye (iets boven Sea Point) vind je het Ashby Manor Guesthouse. Het oude en hoge Victoriaanse huis geeft je een antiek en koloniaal gevoel wanneer je binnenkomt. Ook zijn de mensen die er werken ontzettend aardig en gastvrij. Pluspunt: je bent binnen no-time op de stranden van Clifton en Camps Bay

Ashby Manor Guesthouse, 242 High Level road, Kaapstad. 

Where to stay in Zuid-Afrika

Stellenbosch

Ben je in Zuid-Afrika, dan wil je geheid een paar dagen wijden aan het wijnproeven. Je dagen zijn gevuld met het bezoeken van wijnhuizen, lunchen, dineren en veel luieren. Perfect voor een dag of 3. Naast het bekende Stellenbosch, is het ook hartstikke leuk om richting Franschhoek, Paarl of Constantia te gaan voor het wijnproeven.

Life & Leisure Guest House

Bij Guest House, denk je vaak aan een sfeer die zich laat omschrijven als meer familiar en minder luxe. Dat gaat echter niet op voor Life & Leisure. Dit Guest House is heerlijk luxueus, heeft een heerlijk zwembad, goed ontbijt, prachtig interieur en een gastvrije staff.

Life & Leisure ligt aan de rand van het dorpje Stellenbosch, dus wanneer je een keer geen zin hebt in fancy dining kun je langs bij één van de restaurantjes die op loopafstand liggen.

Life & Leisure, 18 van Riebeeck Street, Stellenbosch.

Where to stay in Zuid-Afrika Where to stay in Zuid-Afrika

Knysna

De Garden Route is een populaire route voor reizigers door Zuid-Afrika. De route start ongeveer bij Mossel Bay en loopt tot en met Port Elizabeth. Daar tussenin liggen allerlei kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Je kunt de gehele route doen in 5 of 6 dagen.

Bridgewater B&B

Een schattige Bed & Breakfast in ongeveer het midden van de Garden Route: Knysna. De B&B wordt gerund door twee oudere vrouwen die je graag helpen en nog liever verzorgen. Vanuit Knysna kun je makkelijk de auto of bus pakken richting Plettenberg Bay, een mooi dorpje waar net wat meer te doen is dan in Knysna.

Where to stay in Zuid-Afrika

Manyeleti Park

Ook een kleine safari kan niet ontbreken in het lijstje. Voor een paar dagen ben ik richting het oosten van Zuid-Afrika gegaan om de Big 5 te spotten. Na lang dubben naar welk park ik moest gaan, heb ik gekozen voor het Manyeleti park. Dit ligt tussen het Kruger en Sabi Sands in. Echter omdat er geen hekken zijn, kan het wild vrij rondlopen. De ideale lengte voor deze trip is 3 volle dagen, tenzij je de trip wilt combineren met een ander park.

Buffelshoek Tented Camps

Aan de zuidgrens van het Manyeleti park, vind je Buffelshoek Tented Camps. Sowieso hou ik tijdens zo’n reis wel van tenten, omdat je dan alle geluiden van de dieren ’s nachts goed kunt horen. Ook staan er geen hekken om het kamp heen, waardoor olifanten, leeuwen of hyena’s zo door het kamp kunnen lopen. De eigenaren van dit kamp (Dudley en Lynn), hebben alles zelf gebouwd met als resultaat een mooie combinatie tussen luxe en natuur. Vanuit het hoofdgebouw heb je een prachtig overzicht op een poel met water, waar de dieren overdag naar toe komen om te drinken. Een kleine side note: Dudley houdt zeker van een goed glas tequila, dus het wordt hoe dan ook gezellig.

IMG_6171 IMG_6195

 

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: ZUID-AFRIKA

Eén reactie op “Where to stay in Zuid-Afrika”

  1. […] je weten waar je moet slapen in Kaapstad, neem dan een kijkje op mijn lijstje met […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *