wijncursus-zuid-afrika

De Grote Hamersma wijncursus Zuid-Afrika & Bellingham

Deze winter heb ik mijn spullen gepakt en ben ik richting Zuid-Afrika vertrokken. De Nederlandse winter duurt mij namelijk veel te lang, dus laptop mee en hop: werken vanuit de zon (#digitalnomad).

Maar naast werk, kan ik ook mijn hobby hier goed combineren. Er zijn namelijk enorm veel wijnhuizen in de regio van Kaapstad, waardoor ik elk weekend een excursie heb gepland. Eén van de wijnhuizen die ik voor het eerst ga bezoeken is Bellingham. En om mezelf hier extra op voor te bereiden, heb ik de Zuid-Afrika & Bellingham cursus gevolgd van De Grote Hamersma van Vinify. Lees hier meer over de cursus en welke wijnen je gaat proeven.

De wijncursus kost 99,95 euro (nu tijdelijk met 10% extra korting). Voor dit bedrag krijg je vijf proefflessen van Bellingham opgestuurd, cursusmateriaal en toegang tot de cursus van Hamersma. Je volgt de cursus van Hamersma online. Dit hoef je niet in één keer te doen, want je kunt de cursus pauzeren en makkelijk teruggaan naar waar je bent gebleven.

De wijncursus

In de wijncursus van Hamersma leer je eerst een stukje over de wijn-geschiedenis van Zuid-Afrika en de verschillende wijngebieden die het land heeft. Zo ging de kwaliteit van de wijnen pas echt omhoog nadat de Apartheid werd afgeschaft (1992).

De eerste wijnen werden in 1693 bij Bellingham al aangeplant. Het landgoed ging van familie op familie, totdat er in 1943 een andere familie het eigendom kreeg.

Natuurlijk neemt Hamersma je ook mee in de druifsoorten (Chenin Blanc, Chardonnay, Viognier, Pinotage, Shiraz en Mourvèdre) en legt hij uit hoe je wijnetiketten moet lezen. Het belangrijkste moet dan natuurlijk nog komen. De wijnen zelf. Hamersma wijdt een heel hoofdstuk aan het combineren van wijn met eten en geeft recepten van Mevrouw Hamersma die ze maakte bij de verschillende wijnen. Zo kun je zelf ook aan de slag!

Het wijnhuis Bellingham

Ben je toevallig ook in Zuid-Afrika en wil je alle Bellingham wijnen zien? Ga dan naar de Franschhoek Cellar. Hier kreeg ik een uitgebreide uitleg over het wijnhuis en de stijlen wijn die ze produceren. Ik liet de gastheer zes verschillende wijnen uitkiezen en hij nam ons mee in het smaakprofiel. Heel interessant en bijzonder om er meer over te leren.

Wijnseries

Bellingham heeft een aantal verschillende wijnseries gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld de ‘Tree Series’, genoemd naar alle bomen die in de wijngaard groeien. De wijnen zitten veel op het fruit en zijn niet al te gecompliceerd. Dan heb je ook de ‘Homestead Range’, deze wijnen zijn complexer dan de eerste en kun je makkelijk combineren met allerlei gerechten. De laatste is de ‘Bernard Series’, ook wel de premium range en vernoemd naar de oprichter van het wijnhuis Bernard Podlashuk. Hier had ik al eerder een fles wijn van gedronken via Vinify en deze was echt énorm lekker. De wijnen zijn geconcentreerder en zijn nog meer complex.

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: Geen categorie

2 reacties op “De Grote Hamersma wijncursus Zuid-Afrika & Bellingham”

  1. Loulou schreef:

    Leuk, proost!
    Kga gnocchi voor Ducs maken vandaag
    Ff kijken welke wijn erbij🤔😘🍷

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *