wijnen in oktober

Nieuwe wijnen in oktober

Het is een nieuwe maand en dat betekent dat ik weer drie nieuwe wijnen proef van Vinify.nl.

Vinify.nl is een nieuwe en bijzondere wijnwebshop. Hier kun je wijnen kopen die voorheen eigenlijk alleen in restaurants werden geschonken. Zo breng je het restaurantgevoel bij jou thuis!

In deze blog lees je meer over de drie wijnen en wat je er bij kunt eten.

Bellingham The Bernard Series Small Barrel S.M.V.

Deze wijn vond ik echt ontzettend lekker. Een stevige wijn gemaakt van drie druiven: Mourvèdre, Shiraz en Viognier. Je proeft in de wijn veel zwart fruit (kersen, bramen), chocolade en kruiden. Heerlijk dus voor winterse avonden binnen! Je kunt de wijn heel goed combineren met verschillende dingen zoals gegrild vlees of kaas. Zelf combineerde ik het met mijn favoriete short ribs. Super lekker!

Je bestelt hier de wijn voor 24,95 euro.

Casa Silva Gran Terroir Lolol Viognier

Een volle wijn met veel zuren en fruit, zoals abrikoos en perzik. Ik had afgelopen weekend heel veel zin om een tarbot te maken. Dit eet ik nauwelijks eigenlijk, vooral omdat de vis vaak enorm is. Maar nu vond ik een exemplaar van 800 gram. Ik volgde een recept van Sergio Herman en maakte er een beurre blanc (volle en tikje zurige botersaus) bij en serveerde ik het met zalmforeleitjes. Waanzin. In combinatie met deze Viognier ook erg leuk.

Je kunt de wijn hier bestellen voor 16,75 euro.

Rolland & Galarreta Ribera del Duero

Ook al zo’n heerlijke, volle wijn. Ik vind de Ribera del Duero een hele fijne wijnregio waar je echt bijzondere wijnen kunt vinden. De wijn heeft zwart fruit, drop en kruiden, daarom koos ik ervoor om deze wijn te combineren met pasta met paddenstoelen en venkelworst. Dit werkte heel lekker samen! Zo lekker om te maken nu paddenstoelen volop in het seizoen zijn.

Je bestelt de Ribera del Duero hier voor 21,95 euro.

pasta met paddenstoelen

Geplaatst in: WIJN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *