winterdip

Winterdip? Plan een tripje naar Portugal!

De kerstperiode is alweer een tijdje achter de rug, maar de dagen zijn nog steeds koud en donker. Zelf kan ik er helemaal niet tegen: ik heb steevast een winterdip. Daarom probeer ik elk jaar in januari naar de zon te gaan voor wat vitamine D én lekker eten. In deze blog lees je tips over Portugal: een land met veel zon, gevarieerde cultuur én indrukwekkende natuur. Huur een auto en ga lekker op pad!

Porto proeven in Portugal 

Breng zeker een bezoekje aan het kleurrijke Porto. Je kan de stad niet bezoeken zonder het gelijknamige drankje te proeven! Aan de overkant van de Douro-rivier zie je Vila Nova de Gaia liggen. De reclameborden van Sandeman, Porto Cruz of Taylor maken al snel duidelijk dat je je in het hartje van de portobusiness bevindt. Maar wat als je je nu eens niet laat verleiden door de grote namen? Ga bijvoorbeeld langs in het Portugese wijnhuis Cálem. Een enthousiaste gids leidt je rond in de kelders van het gebouw. En het leukste is natuurlijk de proeverij op het einde. Wedden dat je je ook laat verleiden om een fles mee te nemen naar huis?

Winterdip? Ga naar Lissabon

Je kan er niet naast kijken. Overal zie je en ruik je de heerlijke pasteís de nata in Lissabon. Op elke hoek van de straat vind je wel een prachtig koffiehuisje, versierd met de typische azulejos, waar je koffie en een pastel de nata kan kopen. Dé ideale pauze tussen het citytrippen door. Sla zeker een voorraad pasteís in, die kan je dan thuis met een heerlijke Dolce Gusto koffie opdrinken. Of heb je een échte koffiemachine met échte koffiebonen? Dan zullen de pasteís nog meer tot hun recht komen! Mmm, loopt het water jou ook al in de mond?

Verse sardientjes in de Algarve 

Als je nog tijd hebt om naar het Zuiden te trekken, bezoek dan eens Portimão. Het kuststadje is de perfecte plek voor watersporten, wandelingen, boottochten of een dagje rust op het strand. Wat je ook doet, eindig je dag zeker in een van de vele gezellige restaurantjes aan het water.  De gegrilde sardientjes zijn de moeite waard om te proberen! En als je er niet genoeg van krijgt, kan je zelfs een bezoekje brengen aan het museum van de sardines in blik in Portimão. 

winterdip Portugal

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *