Het recept voor zabaglione

Zabaglione recept voor een heerlijk dessert

Dit recept voor zabaglione – of op z’n Frans sabayon – is een toetje waar je jezelf echt op moet trakteren. Het heeft een diepe smaak door de Marsala, maar ook luchtig omdat je het zo lang hebt geklopt. Dikke tip: zelf ben ik de zabaglione met de hand gaan kloppen au bain-marie, maar ik kan je echt aanraden om het met een handmixer te doen. Anders ligt je arm er binnen no-time af.

PS: stel je koopt hier speciaal een fles Marsala voor: enkele tips wat je ermee kunt doen. Sowieso is deze fles ongeveer 2 maanden goed wanneer je ‘m licht koelt. Daarnaast kun je het gebruiken voor een heerlijke tiramisu of een klein glaasje inschenken bij het dessert.

Wat heb je nodig voor 4 glaasjes zabaglione?

  • 5 eidooiers
  • 90 gram kristalsuiker
  • een snuf zout
  • 40 ml Marsala
  • 90 gram frambozen

Hoe maak je dit zabaglione recept?

Zet een grote pan met een laag water op het vuur.

Gebruik een kom van roestvrij staal. Scheid de eieren en klop de eidooiers even los. Voeg het kristalsuiker en het zout toe en klop wederom even door. Voeg dan de Marsala toe en klop een volle minuut totdat je geen suikerkristallen meer voelt.

Zet de kom in de pan zodat het water het eimengsel verwarmd. Met de hand ben je ongeveer 10 minuten bezig met kloppen. Als je dit liever met een mixer wilt doen (ik raad het aan!), zet je deze op een lage stand en stop je met kloppen als het eigeel naar een romige, witte lichtgele substantie is veranderd.

Doe in de glaasjes de gewassen frambozen en giet hierop de zabaglione. Je kunt het warm serveren en dat is wel het lekkerste, of serveren op kamertemperatuur als je in tijdnood komt. Zo kun je het al van te voren bereiden.

Op zoek naar meer dessert-inspiratie voor – bijvoorbeeld – morgen? Ga eens aan de slag met deze chocolademousse met olijfolie, het is echt een winnaar!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *