Zelfgemaakte ijsthee

Zelfgemaakte ijsthee met citroen & munt (suikervrij)

Je mag het nauwelijks een recept noemen, maar wat is dít fijn. Nu de temperaturen boven de 30 graden stijgen en ik langzaamaan smelt wil ik alleen maar ijskoude drankjes. Wat ik jammer vind, is dat er vaak suiker of andere zoetmakers worden toegevoegd aan ijsthee, terwijl een echte zelfgemaakte ijsthee zo lekker is. Dus daarom dit fantastische recept voor de warme zomerdagen.

 

Wat heb je nodig voor 1 grote kan ijsthee?

  • 2 theezakjes Earl Grey (kies een merk wat van goede kwaliteit is, zo vind ik Lady Grey van Twinings heel lekker)
  • 1,4 liter water
  • 1/2 bosje munt
  • 1 citroen
  • ijsblokjes

 

Hoe maak je zelfgemaakte ijsthee?

Ik heb bij dit recept voor de langzame methode gekozen, maar als je wilt kun je het proces ook versnellen. Bij de langzame methode vul je een kan met water en doe je hier 2 theezakjes in, dit laat je een hele nacht trekken in de ijskast. Het fijne van deze methode is dat door het koude water, de smaken van de thee heel langzaam worden opgenomen waardoor de algemene smaak subtiel is.

Wil je toch liever wat sneller? Vul dan de helft van de kan met kokend water en voeg hier de theezakjes aan toe, vul na 1 minuut dan bij met koud water en laat en laat dan nog een paar minuten trekken.

Als de ijsthee getrokken is doe je blaadjes munt erbij en de in plakken gesneden citroen. Doe dan de ijsblokjes erbij en meng even door elkaar.

 

Tip: je kunt natuurlijk ook variëren door andere kruiden toe te voegen en met verschillende fruitsoorten te spelen.

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *